De omgeving


Alhaurin el Grande
Alhaurin el Grande ligt in Andalucia in de provincie Malaga. Het is een smeltkroes van diverse culturen ontstaan tijdens de neolitische periode (2500 v.Chr.). Dat vind je ook terug in de gastronomie waar je duidelijk in de gerechten de verfijning terugvindt van de moslimcultuur. De huizen in Alhaurin el Grande zijn een voorbeeld van hoe de inwoners zich hebben aangepast aan het klimaat, de natuurlijke omgeving en hun levensomstandigheden. Ook worden in deze plaats heel veel traditioneel religieuze festivals gehouden die de moeite waard zijn om te bezoeken en dat geldt ook voor de hiernaast getoonde kerkjes Santa Vera Cruz en San Sebastian.

Ondanks het feit dat er in Alhaurin el Grande de afgelopen jaren veel is gebouwd en nieuwe wegen zijn aangelegd, heeft de plaats gelukkig haar authentieke sfeer behouden en worden ze er niet overspoeld met massatoerisme. Je kunt dus nog steeds genieten van de mooie Spaanse huisjes, de oudere mannetjes die gezellig hun kopje koffie drinken in een van de barretjes en de vrouwen die hun stoepjes en betegelde muren volop blijven boenen.

Cultuur
Aan cultuur heeft Andalucia zeer veel te bieden. Binnen een straal van 1 tot 1,5 uur bereikt u steden als Ronda, Sevilla, Granada en Cordoba, maar ook kleine witte dorpen als Mijas, Gaucin of Frigiliana. Een bezoek aan de Mezquita-Catedral in Cordoba is fascinerend, evenals een bezoek aan het Alhambra of het Alcazares in Sevilla. Ronda is de oudste stad van Zuid-Spanje, aan twee kanten van een kloof gebouwd, en is een stad met een romantisch verleden dat talloze schrijvers en dichters heeft geinspireerd. De kleine dorpjes zoals Mijas zijn typisch oude Spaanse witte dorpjes met kronkelige straatjes volop restaurantjes en winkeltjes met keramiek.

Natuur
De streek is erg afwisselend en heeft aan natuur zeer veel te bieden. Via de snelweg of een mooie provinciale weg bereikt u gebieden als de Sierra de las Nieves, of het natuurgebied El Chorro waar u prachtig kunt wandelen of mountainbiken. El Torcal in de buurt van Antequera is beslist de moeite waard door zijn bizarre en grillig uitgeslepen rotspartijen. Vlak bij Monda en Ojen ligt het fraaie wandelgebied Refugio de Juanar. En als u van de gelegenheid gebruik wilt maken is een bezoek aan de Sierra Nevada natuurlijk geweldig. Bij een langdurig verblijf is dit een aanrader. Als u van stevige wandelroutes houdt adviseren wij u het Engelstalige boekje “Andalucia South” te kopen van Bernd Plikat, uitgegeven door Rother.

Sport
Op sportief gebied kunt u in Andalucia ook alle kanten op. Van zeilen aan de zeekust, lekker zwemmen in de zee bij een van de vele stranden langs de Costa del Sol tot mountainbiken en wandelen in de vele natuurgebieden in de omgeving. En voor golfers is de Costa del Sol een waar paradijs met volop keus aan banen.Vlak bij villa Casa Lenta bevindt zich Lauro Golf en Alhaurin Golf, dus u hoeft het niet ver van huis te zoeken.

Voor de kinderen is er in Andalucia natuurlijk volop van alles te doen. Lekker zwemmen in de zee of kastelen bouwen op het strand, een middagje in het Tivoli pretpark doorbrengen of een bezoek brengen aan de bijzondere dierentuin in Fuengirola.